Home

Fukt kungspyton

Hur kläcka kungspyton ägg Terrariedjur

  1. dre risk att äggen skulle mögla vid ett.
  2. Kungspyton Ball pytonormar är bra starter ormar. De biter sällan och är lätt att underhålla. Även om pytonormar är enkla att ta hand om, många ägare har utsikt över en viktig faktor i python hälsa: fuktighet. I sitt naturliga tillstånd pytonormar är vana vid a
  3. dre arten av pytonormar & blir ca 1.5 meter lång. På engelska heter kungspyton Royal Python eller Ballpython och det är på svenska bollpyton. Detta är för att en kungspyton ofta rullar ihop sig som en boll om den är nervös.

En kungspyton kräver en vattenskål, och skålen bör vara tillräckligt stor att ormen kan komma in i skålen för att ta ett bad, om han eller hon bestämmer sig för att. Se till att vattnet är alltid ren, eftersom bakterier kan och kommer att växa i vattnet på grund av fukt som krävs. Denna bakterie kan orsaka din orm att bli sjuk Min kungspyton åt 1 gång per vecka. Min normala honor åt alla Med stora råttor medan hanarna åt små råttor. Din kvinnliga kungspyton bör vara redo att föda på mellan 18 månader och 2 års ålder. I denna ålder kommer de eller bör vara ca 1500 till 2200 gram Har själv 2 st kungspyton ormar, en juvenil & en 5årig.. Den äldre har tidigare varit lite halvdålig på att ömsa allt i ett men de handlar som sagt på luftfuktigheten. Vanligtvis ligger väl luftfuktigheten på kanske 40% men innan ömsning brukar jag spruta ordentligt med vatten i terrariet några gånger per dag för att göra det lite lättare och de fungerar Robin (twizted) - 2007-09-03 17:59:44 Henrik- de är en hane på ca 4år. tog över den från en lirare i norrköping, då va den riktigt mager och eländig. en tripp till vet och fick lite anitbiotika, efter den kuren så börja han käka lite bättre igen. käkade 1-2möss i månaden innan, vägrade råttor. nu har han lagt på sig ordenkligt och börjar se ut som en kungspyton igen. käkar.

Reptiler iFokus Kom till en mötesplats på Internet där vi ventilerar allt som rör våra herptiler, reptiler, som reptilägare kan du här fokusera på ditt reptil intresse, odla det och sprida det genom att diskutera med folk som delar ditt intresse, inhämta kunskap, inspireras, ha kul och få nya vänner. Att äga ett djur innebär ansvar Pytonorm, Kungspyton. En vanlig orm som inte blir särskilt stor, normalt ca 1,5 meter. Kungpytonormen är en orm som sällan bits utan snarare rullar ihop sig om den känner sig hotad. Självklart kan den bitas och förtjänar respekt kungspyton . 0 röster Benjamin (benjamin_m) - 2007-07-17 18:00:22 he jag undrar om man kan ha en kungspyton Så NEJ du bör inte ha dessa tillsammans eftersom de ställer helt olika krav vad gäller fukt, temp osv. Vill du ha flera olika ormar, skaffa då fler terrarier : Robban (Robzta).

Hur man håller fuktigheten upp för min Kungspyton

Skötsel Kungspyton Terrariedjur

Kungspyton 101 - Husdjur Vår

Frågor inför kungspyton

  1. Vilken reptil passar mig - Djurens Varuhu
  2. kungspyton - reptinet
  3. Kungspyton vård och utfodringHusdjur Vård Husdjur Vår
  4. Skärsår på kungspyton - reptinet
  5. Hur att hålla luftfuktigheten i en Humidor

Video: Kungspytonfunderingar - rept